منتدى القمر
::الدرس السادس عشر... 271998::
عزيزى الزائر المنتدى بحاجه الى اعضاء نشيطين
لذا ندعوك للتسجيل والتفاعل معنا فى المنتدى
وستجد كل ما تريده ان شاء الله
فقط سجل وفعل اشتراكك من الإيميل الذى ستضعه
أما إذا كنت مسجل مسبقا يمكنك
الدخول بعضويتك

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتدى القمر
::الدرس السادس عشر... 271998::
عزيزى الزائر المنتدى بحاجه الى اعضاء نشيطين
لذا ندعوك للتسجيل والتفاعل معنا فى المنتدى
وستجد كل ما تريده ان شاء الله
فقط سجل وفعل اشتراكك من الإيميل الذى ستضعه
أما إذا كنت مسجل مسبقا يمكنك
الدخول بعضويتك
منتدى القمر
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
مجانا حصريا تعليم الفوتوشوب فى 45دقيقه مجانا حصريا تعليم الفوتوشوب فى 45دقيقه

اذهب الى الأسفل
احلام محمد
احلام محمد
عضو نشيط
عضو نشيط
عدد الرسائل : 531
العمر : 27
الجنس : الدرس السادس عشر... Femal10
الدوله : الدرس السادس عشر... Egypt11
العمل : الدرس السادس عشر... Studen10
المزاج : الدرس السادس عشر... Momtaz10
الهوايه : الدرس السادس عشر... Painti10
عدد النقاط : 17068
السٌّمعَة : 10
تاريخ التسجيل : 11/12/2009
الأوسمة : الدرس السادس عشر... 1710

الدرس السادس عشر... Empty الدرس السادس عشر...

الخميس فبراير 18, 2010 6:38 pm
الدرس السادس عشر... 3d3f81b5e
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
درسنا النهارده يا عرايس عن جنه النساء
طبعا كلكم عايزين تعرفو يعنى ايه جنه النساء وما معناها؟
جنه النساء يعنى كل مايخص المرأة فى بيتها
اولا": المطبخ
هقول لكم على الجهاز بتاع المطبخ الاول
أول حاجة طقم حلل يفضل تجيبى أستنالس و تيفال


الدرس السادس عشر... 1245839568


حنجيب من الاستنلس 3 حلل على الاقل (( ودى حتنفع فى عمل الفراخ و سلق اللحمة و الخضروات صحية جدا ))


الدرس السادس عشر... 834511ec6916173c6e3ab91cce20e326
التيفال بقا
محتاجين 2 حلة علشان الارز و المكرونة ((واحدة وسط ليكى انت و جوزك وواحدة كبيرة علشان لو عازمين حد))


و مقلاية بيض(( 2 مقاسات مختلفة )) و صنية و لبانة و كناكة قهوة


التيفال بيحب المعاملة الرقيقة علشان طبقة التيفال متتطلعش بيتنضف بماية سخنة و ليفة ناعمة وسائل تنظيف الاطباق (( فيرى رائع )) و كدا حيقعد معاكى عمر طوووووووووووويل


محتاجين كمان صنيتين المونيوم للفرن و صدقونى الالمونيوم احسن حاجة لعمل الكيكات و الحاجات اللى فى الفرن لانة بيوزع الحرارة صح


الدرس السادس عشر... 1201559040831781348


طواجن فخار (( علشان أم على و الارز المعمر ))



الدرس السادس عشر... Image1749ir9

كمان حنجيب طقم توزيع للأكل

الدرس السادس عشر... 1259866098
و كمان واحد تانى خشب او بلاستيك للطقم التيفال




و معالق للأكل للأستخدام اليومى غير الطقم الكامل (( على العريس طقم المعالق الكامل )

الدرس السادس عشر... HCK9159_mp


طقم سكاكين ومسن ومقص لتنظيف السمك و اخر للخضار

الدرس السادس عشر... 18869


شوية أدوات للمطبخ

قشارة بطاطس

الدرس السادس عشر... 38935

فتاحة علب
الدرس السادس عشر... G82_canopener

قطاعة للكيك و البيتزا

الدرس السادس عشر... 38934

هراسة ثوم

الدرس السادس عشر... Anolon-tools

مبشرة بصل

الدرس السادس عشر... 38933

قطاعة بيض لزوم الشياكة

الدرس السادس عشر... 38932

فرشاة لتنظيف الخضار(( زى القنفد ألآحمر اللى فى النص ))

الدرس السادس عشر... 3BQAgv09301710


مضرب بيض يدوى

الدرس السادس عشر... 14820

حامل لتقطيع الخضراوت علية و فى منة الخشب و فى زى البلاستيك (( أنا أفضل الخشب ))


الدرس السادس عشر... 1110622429_1

هراسة للبطاطس والخضروات المسلوقة

الدرس السادس عشر... Uaewomen-f6d0ed85cc

نازعة قشر السمك (( للمتزوجات حديثا ومش بيعرفو يقشرو السمك))

الدرس السادس عشر... Uaewomen-5322101b38

حامل للأواني.. تحطين فوقه الحلة اذا كانت سخنة

الدرس السادس عشر... Uaewomen-42259dca4d

-طقم صاج خفيف ذو اغطية بلاستيكية لحفظ الاطعمة بالثلاجة ( 3 او 5 قطع)
الدرس السادس عشر... Decorated_Casserole_Dishes.summ
فرشاة للأطباق داخلها الصابون للحلل التيفال
الدرس السادس عشر... 12oe5

عند تقطيع الخضروات لا يمكن أبداً ضبط الشرائح لكن مع هذه الآله أصبحت الشرائح كلها حجم وشكل واحد و بتنفع للحمة كمان

الدرس السادس عشر... 16ce0

نشابة فرد العجين كذلك لوح الفرد واشكال لتقطيع العجين

الدرس السادس عشر... 180452
الهون المستخدم لدق الثوم وغيره(( مع أن محدش بيستخدمة حاليا بس كل عروسة بتجيبة ))
الدرس السادس عشر... 103732

صوانى البيتزا
الدرس السادس عشر... 157674
ملقط الحلوى والجاتوه(( و عندى واحد تانى بصتاد بية السمك المقلى من الزيت ))
الدرس السادس عشر... Cooking_tongs_lg


اطباق لغسل الخضروات والفاكهة
الدرس السادس عشر... 126769
وعاء قياسي متدرج 00 مهم لعمل الكيك و الحلويات عملى جدا


قطعة متعددة الاستخدامات يمكن ان تستخدم لتقطيع الجبنة الى شرائح لا استغنى عنها ابدا و كمان بترفع الكيك و البسبوسة من الصنية بسهولة
الدرس السادس عشر... B0000APENS.02.MZZZZZZZ

مناخل ومصافى بقياسات متعددة
دى للمكرونة و غسيل الارز


الدرس السادس عشر... 116997
و دى للعصاير و خلافة

الدرس السادس عشر... B0000C8SZW.02.TZZZZZZZ
قلاية غويطة للقلى (( البطاطس و السمك و اى حاجة تانية ))


الدرس السادس عشر... 11697612591787632134

حلة السلق
الدرس السادس عشر... B00008WURU.02.TZZZZZZZ


صنية للبسبوسة

الدرس السادس عشر... 1997576029230794722


مقورة كوسة وفى منها شكلين و الاثنين عملين

الدرس السادس عشر... 183520

كنك استانلس + حامل للكنك ( يكفى 3 احجام مختلفة)


الدرس السادس عشر... L287_67

طقم توابل

الدرس السادس عشر... 38945

حامل مجات

الدرس السادس عشر... Images%5C7amil%20mug%20kbeer

براد (استانلس او زنك ) او ممكن غلاية بالكهرباء افضل مع مراعاة ان يكون السخّان غير ظاهر داخلها فذلك افضل للصحة .
الدرس السادس عشر... 12531408673


طقم صوانى بيركس عند الاحاجة

الدرس السادس عشر... 1262808591

طقم صيني للولائم (( و دا بيكون بالاتفاق اما على العريس او على العروسة ))

الدرس السادس عشر... 1253710043_1

طقم صيني او اركوبال للاستعمال الدورى(( أرجوكم بلاش ملامين أو بلاستيك لانة بيتفاعل مع الطعام ))

الدرس السادس عشر... 18_2

منخل سلك (( علشان الدقيق )) طبعا الى الصورة أثرى شوية فى اشكال جديدة

الدرس السادس عشر... IMG_1269


طقم الماء (6 كوب )
الدرس السادس عشر... Cold-water


6مجات للشاي

الدرس السادس عشر... Carmel_mug

طقم شاى للضيوف فى حالة عدم توافره بطقم الصينى

الدرس السادس عشر... 38902

12 كاس للعصير نفس الشكل او ( 6+6)

الدرس السادس عشر... C9368a4c54

الدرس السادس عشر... 46363

طقم خشاف

الدرس السادس عشر... 382578

اطباق للجلي والأرز باللبن
الدرس السادس عشر... Ex7ZmJ12291732


-(2) دورق او اكثر للماء يستعمل احدهما على السفرة و يحبذ ان يكون زجاج و االخر للمطبخ و ممكن ان يكون بلاستيك.

الدرس السادس عشر... UltraGlossPrettyButPractical

طقم كوبيات 6 للنيش و طقم كاسات للنيش برضة و بيترتب فى النيش زى دا

الدرس السادس عشر... Bif054b804nb


خلاص عرفته بقى هتجيبه ايه ولو حد حب يزود براحته


نخش بقى على وصفات طبخ


الوصفه الاولى




قالب السمك



المقادير :

الدرس السادس عشر... OH782954 الطريقة :

- في الماكينة نضع السمك الفيليه لفرمه ثم نضيف اليه والماكينة شغالة ثم نضيف البصل والثوم معاه وبعدين شوية ملح وشوية فلفل ثم البيض ثم نصف كوب الكريمة والشبت حتى يفرم الجميع


- نطلع الخليط من الماكينة بعد الفرم ونضعه في اناء ونضيف عليه الكاليماري المسلوق ومقطع شرائح والجمبري صغير ومسلوق نصف سوى والسيمون ونخلطهم معا جدا باليد


- ثم نصبه في قالب ونضع القالب في صينية بها حمام ماء وندخله الفرن لمدة نصف ساعة على ارضية الفرن


- ونقدمه بعد تقطيعه شرائح

الدرس السادس عشر... CDU83731
الدرس السادس عشر... VTE83734 الدرس السادس عشر... 7cr83880 الدرس السادس عشر... DvZ83889 الدرس السادس عشر... YSw84108 الدرس السادس عشر... HXu84102
الدرس السادس عشر... Pqj84260


الدرس السادس عشر... PnH84283


الدرس السادس عشر... QKm84392


الدرس السادس عشر... 3fG84397

الدرس السادس عشر... R7R84475


الدرس السادس عشر... OzT84474


الدرس السادس عشر... Dc584567



وبالهنا الكله دى


2:فراخ كرسبى



  • المقاديرالدرس السادس عشر... 222الدرس السادس عشر... 222الدرس السادس عشر... 222
فرخة مقطعة 12قطعة-كسبرة ضرا ناعمة-توابل-ليمون-نصف كوب ماء بصل-4ملاعق خل-4فصوص ثوم مبشور-4بيضات-2كوب دقيق ذرة(شامى)-دقيق عادى


  • الطريقةالدرس السادس عشر... 222الدرس السادس عشر... 222الدرس السادس عشر... 222
نضع التوابل والملح والكسبرة والبصل والليمون والثوم ثم نضع الفراخ فى الخليط ويوضع فى الثلاجة لمدة 12ساعة
نضع على الدقيق ملح وفلفل وتتبل الفراخ فى الدقيق العادى ثم نضعها فى البيض ثم فى الدقيق الذرة ثم تقلى فى الزيت المغلى وتهدى النار بعد وضع الفراخ حتى النضج


  • ملحوظة
لاختبار النضج نمسك قطعة الفراخ ونوخزها اذا انزلت ماء فهى لم تنضج

الدرس السادس عشر... EK0511_Crispy-Fish-Fingers_lg


3:البطاطس الكرسبى


الدرس السادس عشر... Get-6-2008-380xvio2


بطاطس.

كاس طحين

2ملعقه كبيره بيكنج بودر

,نص ملعق كبيره فلفل احمر ببريكان

ملعقة ***م

ملح

1-تقطع البطاطس بقشره اي شكل تحبونه

2-.يخلط الطحين والبكينج بودر والفلفل وال***م والملح مع قليل من الماء حتى يختلط

ثم يوضع البطاطس.(يمكن وضع البطاطس والخلطه في كيس بلاستيك وخلطه)


3-يترك نص ساعه ويقلى.


4:البطاطس المهروسه



الدرس السادس عشر... MashedPotatoMasala

البطاطس المهروسه مع الثوم والبقدونس
اكله خفيفة لذيذ وسهلة لا تاخذ من وقتك دقائق
المقادير
نصف كيلو بطاطس+4فصوص ثوم+مقدار من الزيت+حزمة بقدونس +ملح وبهارات حسب الرغبة


الطريقة


الطريقة
1- تقشر البطاطس وتقطع قطع كبيرة ثم تسلق فى الماء لمدة 20 دقيقة 2-تصفى البطاطس وتهرس جيدا ويضاف اليها الثوم المفروموالملح والبهارات والزيت والبقدونس وتقلب جيدا ثم تقدم مع الخبز


5:طريقه عمل الفراخ المسلوقه


اولا:نغسل الفراخ باليمون والدقيق وننقع الفراخ فى الماء 5 دقائق

ثم نطلعها من الماء

ونكون مجهزين حله بها ماء ساخن بيغلى ونحط فيها الفرخه واتبعوا الطرق


المقادير
بصله مبشوره / ملح / فلفل /3 فصوص حبهان /3 او 4 فصوص مستكه (و ليس مستيكه) /2 ورق لاورو /جنزبيل بودر
الطريقه
نضع ماء فى حله مناسبه لحجم الفرخه و عندما يغلى نضع الملح و الفرخه و نشيل الريم او الزفر ان وجد حتى ينتهى نضع البصل و الفلفل و الجنزبيل و المستكه و الحبهان و ورق اللاورو

وتترك حتى تنضج لايقل عن نصف ساعه حسب حجم الفرخه و عندما تنضج ننشلها من الشوربه او المرقه ثم تحمر حسب رغبتكم (انا بضعها فى شوايه الفرن تتحمر مع التقليب بدون سمن بضع مرقه فى الصنيه حتى لا تحترق فقط ) وثم نلفها فى الفويل بعد ان نرشها بالفلفل تظل ساخنه
لعمل أصناف مختلفه من الفراخ
انا بشرح الفرخه بان اقسمها بالنصف

ثم اخلى الصدر بالسكين أمشى بحذاء العظم هكذا
نفصل الفص الفلتو الذى فى الصدر و ندقه لعمله بانيه و ندق الصدر و عليه الجلده لشويه
الدرس السادس عشر... 1248206121
و لو حنعمله بانيه أيضا نشيل الجلده و نقطعه ترنشات شبه الفلتو حتى تكون سهله فى عمل السندوتشات و التقطيع
و أقسم الفخد بالنصف ثم أفصل الموزه لوحدها (ممكن نجمع الموز و نعمل بيهم صنف ) و أخلى العظم من عليهم و يدقوا أيضا بالجلده علشان الشوى (لو حنعملها شيش طاووق نشيل الجلده )

خلاص جهزنا الفراخ المخليه للبانيه و للشوى

العظام والاجنحه والرقبه لا نرالهم حنعملهم شوربه بالطريقه السابقه وبعد النضج نفصصهم او نخلى الفصوص و نحمصها مع بصل و فلفل اخضر و بهارات و نحشى بها أجمل سامبوسك أو نعمل بيها سندوتشات بالكاتشب و المايونيز و الخص و الطماطم
بواقى الفصوص النيه و القطع الصغيره نحتفظ بيها فى الفريزر حتى تتجمع عندنا كاله نستغلها فى عمل اصناف جميله








6:صدور مشويه بالخضار
فراخ بصل طماطم توم وجنزبيل وفلفل اخضر وكاتشب وخل وليمون وبهار مشكل

فى الخلاط او الكبه البصل +الثوم +ليمونه بقشرتها +بقدونس +ك***ة +جنزبيل +فلفل احمر+ بهار مشكل +ملح + كاتشب+ربع كوب من الخل = خلطه جنان تاخدى الخلطه دى وتحطيها على الفراخ او الصدور وبعدين تجيبى صينيه فرن كبيرةوتحطى عليه شبكه وتحطى الفراخ عليها وتحطى جمبها انصاف الخضار اللى تحبيه طماطم وبطاطس وبصل وتوم وفلفل اخضر ورشى عليهم زيت وتدخليهم الفرن


7:محشى منوع(الكرنب والكوسه والبطاطس) اهى
الدرس السادس عشر... 1260650180

الدرس السادس عشر... 1260650227
المقادير

كرنبية من الحجم المتوسط

طماطم معصورة او مقطعة قطع صغيرة +بصل +ثوم +بهارات

خضرة مثل بقدونس + كسبرة خضرة + شبت

الطريقة

يسلق ورق الكرنب ويقطع قطع صغيرة

لكى نتمكن من وضع الحشو فية

الدرس السادس عشر... 1260650315

طريقة عمل المحشى
نحمر البصل فى السمن ونضيف بعد ذلك الطماطم الى ان يغلظ القوام

وبعد نضيف الخضرة التى غسلت جيدا وقطعت قطع صغيرة ونضيف معه الثوم

واخر شئ نضيف الرز


الدرس السادس عشر... 1260650432

الدرس السادس عشر... 1260650486

الدرس السادس عشر... 1260650540

وهكذا يلف المحشى الكرنب الى ان ينتهى المقدار كلة ويرص فى الحلة المعدة لهذ الغرض
الدرس السادس عشر... 1260650591

وبعد ان ينضج تكون هذه النتيجة

وهكذا يكون الشكل النهائى
الدرس السادس عشر... 1260650652

الدرس السادس عشر... 1260650716

الدرس السادس عشر... 1260650755

الدرس السادس عشر... 1260650839

طريقة محشى الكوسة والبطاطس والبصل
الدرس السادس عشر... 1260651049

المقادير
2 كيلو كوسة +1كيلو بطاطس +1 كيلو بصل حجم كبير

1كيلو من اللحم المفروم + خضرة(بقدونس + كسبرة خضرة +شبت +نعناع)
ثوم مهروس +بصلة للتقلية +صلصة طماطم او طماطم طازجة
الطريقة
نحفر الكوسة والبطاطس ( مع الاحتفاظ بهذا الجزء

من الكوسة والبطاطس سوف يستعمل فى فرش الصنية
ونضع علية محشى الكوسة والبطاطس والبصل)
نحضر حشو المحشى
نشوح البصل فى الزيت او السمن ثم نضيف الية اللحمة المفرومة

ونستمر فى التقليب الى ان يجف ماء اللحمة

ثم نضيف الطماطم الطازجة او الصلصة والملح والفلفل والبهارات والثوم ونتركها لتتسبك
ثم نضيف الخضرة المقطعة (البقدونس والكسبرة والنعناع )
وايضا بصلة صغيرة مبشورة ونقلبهم مع بعض ونرفع هذا الخليط

من على النار

(وممكن اضافة الرز ولكن انا فى حشو الكوسة والبطاطس
افضل استعمل قليل جدا من قيمة الرز وممكن الاستغناء عن الرز )
البصل نزيل القشرة ونقطع الحواف ونشق البصلة شق بالطول
ونضعها فى الماء المغلى ونتركة قليل من الوقت

ثم نبدء بفصل طبقات البصل عن بعضها البعض
وهكذا تكون جاهزة للحشو

نضع الجزء الذى اخذنا من حفر الكوسةوالبطاطس فى الصنية

الدرس السادس عشر... 1260651185
ونبدء فى رص الكوسا والبطاطس والبصل فوق هذا الخليط

الدرس السادس عشر... 1260651228

ثم نضيف علية صلصة الطماطم ونغطيها ونتركها لتنضج
الدرس السادس عشر... 1260651275

وهكذا يقدم محشى الكوسا والطاطس والبصل

الدرس السادس عشر... 1260651320

الدرس السادس عشر... 1260651358

الدرس السادس عشر... 1260651412

8:فراخ كنتاكى انتى اللى هتعمليها من النهارده


نتبل الفراخ المتقطعه حسب الذوق بالاتي
ملعقتين بصل بودر
ملعقة ثوم بودر
ملعقة فلفل اسود
ملقعة كسبره ناشفه
ملعقة نعناع ناشف
ملعقة زعتر او ارويجانو
ملعقة بابريكا
ملعقة سكر اسمر لو مفيش حطي سكر عادي
ملعقة زنجبيل فريش مفروم او مدقوق
مكعبين ماجي بتاع السوق مع اني مبحبوش بس استخدمته في الكنتاكي علشان الطعم بس
نص كباية كاتشب
نتبل الفراخ وانسيبهم في الثلاجه يوم

الدرس السادس عشر... 1251406077


نحطهم على النار العاليه لمدة دقيقتين وبعدين نوطي على النار وانخلي الدياي ساعه الا ربع
الدرس السادس عشر... 1251406115
الفراخ راح يستوي بهذا الشكل والماي اللي تشوفونه دي مية الفراخ اللي استغليتها في حاجتين
الدرس السادس عشر... 1251406150

الدرس السادس عشر... 1251406182

الحاجه الاولى عملتها ماجي منزلي لان الفراخ كانت فريش والتوابل جميله
الدرس السادس عشر... 1251406539

والحاجه الثانيه اني استخدمتها كسائل علشان الطبقة الاولى للتغليف علشان الطعم يتركز
وطبعا عجنت كباية طحين او دقيق زي مبتقولوا او اكثر شويه العجين حيحدد معاكي كمية الدقيق اللازمه مع ملعقة بيكنج باودر وملعقتين حليب بودر واربع بيضات والملح مسأله نسبيه على حسب ذوقج وطبعا استخدمت شوية اله مع مية الفراخ وسبتها ترتاح لحد مالفراخ بردت

الدرس السادس عشر... 1251406229

غطست الفراخ فيها
الدرس السادس عشر... 1251406252
عندي البقصمات ومحبشاها بشوية فلفل احمر وملح وملعقة بصل بودر

الدرس السادس عشر... 1251406292


حطيت الفراخ وغلفتهم كويس

الدرس السادس عشر... 1251406350

ودخلتهم الفريزر في صواني علشان لما يجمدوا ميلزقوش ببعض ويسهل عليه اني احطهم في ماعون تبر وير بلاستك كبير واطلع منه كل مره على الزيت على طول
الدرس السادس عشر... 1251406380


واهو الكنتاكي المثلج في الزيت السخن وهو اساسا مستوي بس تخليه يتحمر ويبقى احمر وحلو
الدرس السادس عشر... 1251406414

زي كده

الدرس السادس عشر... 1251406450


ايه رأيكوا؟


9:فراخ محشيه


نصفر بصله وحبة صغننه ثوم
الدرس السادس عشر... 1247510498

نغسل اللحمه المفرومه ونضيفها انا حطيت نص كيلو

الدرس السادس عشر... 1247510528
نحط البهرات وهي
معلقتين كبار قرفه ووحده فلفل اسود ووحده كمون ووحده كسبره ووحده نعناع ناشف ونص وحده هيل مطحون وكمان نص وحده كركم
الدرس السادس عشر... 1247510600
نقلب ونضيف نص كيس بزاليا(بسله) مثلجه مع مكعبات الماجي المنزليه انا بعملها بملح عادي لاني بحط منهم كتير علشان اركز الطعم الجميل
الدرس السادس عشر... 1247510797
نقلب لحد مالاله تنشف ونحط الرز ونفضل نقلب انا حطيت كبايتين رز

الدرس السادس عشر... 1247510664

نحط مكسرات المحمصه فستق وصنوبر ولوز وبعدين نقلبهم كويس ونحط كوب اله ونوطي عالحشوه علشان تستوي نصف سوا
الدرس السادس عشر... 1247510837

نيجي بئه للفن والتكنيك

انا متبله وراك مخليه بس بجلدها
ده شكل الورك


الدرس السادس عشر... 1247510890

هنا فسخت الجلد عن اللحم بس خليت طرف لازق
الدرس السادس عشر... 1247510936

قلبت القطعه
الدرس السادس عشر... 1247510975

حطيت الحشوه بعدين قفلتها بالاعواد الصغيره اللي بتسموها الخله
الدرس السادس عشر... 1247511012
رصيتهم في صنية فرن ورشيت عليهم فلفل اسود وهيل مطحون وحطيت قطعتين زبده صغيرين مع كم مكعب من الماجي البيتي مع ربع كبايو اله وغطيته بالورق القصدير (الفويل) ودخلته الفرن نص ساعه وبعدين شلت القدير وخليته يتحمر من ربع ساعه
الدرس السادس عشر... 1247511055
وقدمته بس كنت مستعجله ملحقتش ازوقوا والمفروض اني اشيل العيدان بس كالمعتاد يقعدوا عالسفره قبل محط الاكل كلو

الدرس السادس عشر... 1247511118

وده طبق للي تقيم الموضوع انو ممتازالدرس السادس عشر... Mood4

الدرس السادس عشر... 1247511139

بالهنا والشفا مقدما


10:سمك شيش


[center]المقادير :


500 جرام سمك فيليه مكعبات كبيرة ( الكمية حسب الأشخاص )
نصف كوب لبن - 2 بيضة - بقسماط - دقيق - صوص - 2 ملعقة سكر - ثوم مفروم - سكر جنزبيل - صويا صوص

[size=25]الطريقة :


- في بولة أو أناء تضع نصف كوب لبن ونخفق فيه بيضتين وقليل من الملح والفلفل ونخقهم جيدا .
- نتبل مكعبات السمك بالملح والفلفل والكمون وعصير الليمون ونتركه ساعة أو ساعتين في هذه التتبيلة ثم يقلب في الدقيق جيدا ثم نضعه في خليط البيض باللبن حتى يتشرب منه ثم في البقسماط الناعم ليغطى به .
- ثم نحضر أعواد خشبية أو أسياخ ( الشيش )ونضع في كل عود 3 قطع من السمك بينها قطعه من الفلفل الألوان .
ثم نضعها في زيت ساخن وغزير حتى يستوى .
- ممكن تقديمه مع أرز صيادية أو شعيرية صيني .-




عند التقديم يرش عليه الصوص التالي :
- الصوص عبارة جنزبيل فريش مبشور - ثوم مفروم - زيت - خل - معلقة بصل مفروم ناعم - نصف كوب سكر - معلقة عصير ليمون - خل .
طريقة عمل الصوص :
في طاسة على النار نضع قليل من الزيت وثوم مفروم وجنزبيل وبصل ويقلب ثم نضيف السكر والليمون ويقلب ثم نطفيه بالخل ( أي نضيفه ) ثم معلقة من الصويا صوص وكبشة من شوربة سمك أو ماء ثم نتركه يغلي ثم نربطه ب 2 ملعقة كورن فلور أو ( نشا مخفوق في قليل من الماء ) ويقلب حتى يستوى ويقدم كصوص على السمك .

11:كفته البطاطس



  • المقاديرالدرس السادس عشر... SFun_cheerleader2الدرس السادس عشر... SFun_cheerleader2:sFu n_cheerleader2:
نصف كيلو بطاطس مسلوقة سليمة-2بيضة-بقدونس مفروم-قليل من اللحمة المفرومة
-دقيق-بقسماط -زيت للقلى

  • الطريقةالدرس السادس عشر... 222الدرس السادس عشر... 222الدرس السادس عشر... 222
نقشر البطاطس ونبشرها ونضع عليها بيضة والبقدونس المفروم واللحمة المفرومة ونعجنها باليد ثم تصبع وتوضع فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط ثم تقلى فى الزيت

12:رومى مدخن


المكونات:-
ربع كيلو رومى مدخن شرائح رفيعة (على شكل مربع)
نصف ثمرة فلفل من كل لون (اصفر - اخضر - احمر)
1بصلة مفرومة
100 جرام مشروم
3 كوب بشاميل
نصف كوب جبنة رومى مبشورة
معلقة زبدة


الطريقة :-
نضع معلقة زبدة فى طاسة ساخنة ثم نضيف البصل المفروم حتى يذبل فقط
نضيف الفلفل الرومى الالوان ثم المشروم ثم الثوم
نضع نصف كمية البشاميل فى بايركس(او صينية) مستطيلة
نحضر طاسة الخضروات وشرائح الديك
ونضع الخضروات بداخل كل شريحة ديك ونلفها مثل الكانيلونى
ونرص ملفوف الديك فى الصينية حتى يكمل الصف
ثم تغطى بباقى البشاميل ثم نضيف الجبنة المبشورة على الوجه
ونضع الصينية فى الفرن على درجة 200 لدم تكفى لسيحان الجبنة الرومى مع اخذ لون ذهبى لأن كل شئ مستوى جاهز
نقدمها فى طبق مع بعض البقدونس على الوجه مع امكانية رسم دائرة من البشاميل حول الطبق

كفايه بقى اكلات هبقى اكملكم بعدين
نخش على الحلويات


اولا :عصاير



1:عصير البرتقال بالجزر


المقادير
1كيلو برتقال+3حبات جزركبار +سكر


الطريقة
يعصر البرتقال ويوضع فى اناء
ثم
نقشر الجزر ويغسل ثم يسلق وبعد السليق
يضرب فى الخلااط ثم نضيف الجزر والبرتقال
ثم يصفى ويضاف السكر حسب الرغبة


2:عصير السودانى باللبن


متستغربوش المشروب ده موجود عندنا فى محلات العصير وده مفيد جداً لأنه ملئ بمصادر الطاقة وخصوصاً فى الجو البارد اللى احنا فيه وده سهل و بسيط ومش محتاج مجهود
المقادير:

لكل كوب لبن بارد أو دافئ حسب الرغبة :
1 - ربع كوب سودانى محمص ومطحون فى الكبة أو مدقوق
2 - 2 ملعقة صغيرة سكر
الطريقة:
تضرب المكونات فى الخلاط
بس وبالهنا والشفا


3:الفراوله


الدرس السادس عشر... Fraise
الفـــــراولة
(الفريز)


وهو نبات عشبى معمر قصير من الفصيلة الوردية
وتقول بعض المصادر الفرنسية ان المناطق
الجبلية فى الالب والماسيف سنترال فى فرنسا كانت موطن نبات الفريز او الفراولة الذى عرف
وقدرت قيمتة منذ القرون الوسطى، وروى ان زراعة الفريز عرفت فى انكلترا منذ القرن السابع
عشر وانتشرت زراعته على مدى واسع فى المناطق التى يعيش فيها وهى المناطق المعتدلة المشمسة..


قيمته الغذائية وفوائدة واستعمالاته الطبية...

الفريز فاكهة لذيذة سهلة الهضم توافق المعدة الضعيفة
ولكنها تسبب فى بعض الاحيان حساسية فى
بعض الاجسام تتجلى فى طفح جلدى وبثور،
فيجب حينئذ التوقف عن تناوله حالا، ويمكن التثبت من
تأثيره هذا بتناول حبة واحدة قبل الطعام،
والفريز غنى بالماء وفيه املاح ذائبة وايضا سكر وايضا
يحتوى على الالياف والمواد الدسمة كذالك مواد بروتينية ،
ومن حمض الصفصاف ويحتوى ايضا
على فيتامينات ب و ج وهــ و ك.....

ورغم كل هذا
فإن الفريز يعتبر قليل الغذاء بسبب قلة المواد الدسمة فيه وهذا ما يجعله فاكهة مفيدة
للاشخاص الذين يعانون من السمنة،

وعصير الفريز

يساعد على الهضم لاحتوائه على املاح البوتاسيوم
واحماض عضوية،
ويوصف الفريز
بأنه مغذ ومقو ومرطب ومرمم ومدر للبول ومهبط لضغط الدم
ومنظف للدم ومضاد لتسمم ومساعد لقوى الجسم الدفاعية
ومطهر وملين ومنظم لافرازات المراره
وقاتل للجراثيم ويستعمل ضد النزيف ولتجديد الحيوية.......

وينصح بتناول الفراولة
لكل الاشخاص باستثناء ذوى الحساسية المفرطة، ويمكن للمصابين بمرض السكرى
تناوله باعتدال لان السكر الموجود فيه من فئة اللوفولز النقى سهل الهضم والتمثيل.....
ويستفيد من تناول الفراولة المصابون بالروماتيزم وداء المفاصل والنقرس والكبد والمرارة والسل
والكلى، كما يفيد الفريز الاطفال والشيوخ والنقهاء والمصابين بعسر الهضم، وامراض المثانة، والحصى
والامساك والرمال وهياج الاعصاب والالتهابات الداخلية والوهن النفسى.........
ويجب ان يؤكل الفريز على الريق وعصير الفريز مضاد للجراثيم واوراق الفريز وجذوره تحتوى على
خصائص نافعة (بشكل مغلى) لمكافحة الاسهال والروماتيزم والنقرس ونقص افراز الصفراء وعاهات
الكبد، والمثانة، والكلى والمرارة.......


ويستعمل الفريز
لتجميل جلد الوجه بأن تهرس حبات منه ويدهن بها الوجه جيدا قبل النوم، وتترك لتنشف
وتبقى حتى الصباح، فتغسل بماء البقدونس الافرنجى، فينشط الجلد ويشرق اللون وتزول التجعدات..
وعصير الفريز يستعمل لازالة صفرة الاسنان والرسوبات التى تتراكم عليه........


نخش على الايسكريم


1:ايسكريم بعدة نكهات





طريقة ايس كريم بعدة نكهات وهي المقادير:

2بيضه-نصف كاس سكر-2كاس حليب-2ملعقه نشا-ملعقه دقيق

كرتون كبير دريم ويب

الطريقه :

تخلط جميع المقادير ماعد الدريم ويب جيداًوتوضع عالنار حتى تثقل
الدرس السادس عشر... 33c7c478e181b849b1a65eef4ba8d414
اذا عندك الة ايس كريم بتكون النتيجه رائعه وسريعه

تخلي المقادير في الاله بعد خفقه الى ان يسير مثل منتي شايف في الصوره

الدرس السادس عشر... Fa7a4229d85b7747fc1f885a4c46828d

تخفقي الدريم وب وتحطيها عليها

الدرس السادس عشر... Ba69c18752ba976646ab3002adf2a116

وهنا شوفي الخليط بدا يثقل

الدرس السادس عشر... 285976ea634eee4a3e2204b519e7e7d9

وهنا سار جاهز

الدرس السادس عشر... 6d6ab8b0d3dfb637e7ce3d5841be0115

الدرس السادس عشر... 9577014358ebabb5010e7513a7439a82

تقدري تحطي عليه توفي او مكسرات وطبعا هذا حطيت عليه فنليا

الدرس السادس عشر... Dbd9669f09ee76847d3e923b7e886aa8

وهنا خلطت منقه طازه وكرز طلعت البزر وهرسته خفيف

الدرس السادس عشر... 963637be23e343ea96024053fdecd723

وخلطته مع الايس كريم

الدرس السادس عشر... 05d723194b85deefdb219a577ea1f6bf

وهنا سارو جاهزين بطعم المنقه والكرز

الدرس السادس عشر... 097d67f4b9f45004000ea28329b9b358

[/center]
احلام محمد
احلام محمد
عضو نشيط
عضو نشيط
عدد الرسائل : 531
العمر : 27
الجنس : الدرس السادس عشر... Femal10
الدوله : الدرس السادس عشر... Egypt11
العمل : الدرس السادس عشر... Studen10
المزاج : الدرس السادس عشر... Momtaz10
الهوايه : الدرس السادس عشر... Painti10
عدد النقاط : 17068
السٌّمعَة : 10
تاريخ التسجيل : 11/12/2009
الأوسمة : الدرس السادس عشر... 1710

الدرس السادس عشر... Empty رد: الدرس السادس عشر...

الخميس فبراير 18, 2010 6:40 pm
يالا يا عراااااااااااااايس
ديه جنه النساء
اجمعوا الدرس السادس عشر... 549744
الرجوع الى أعلى الصفحة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى