- احلام محمدعضو نشيط
- عدد الرسائل : 531
العمر : 27
الجنس :
الدوله :
العمل :
المزاج :
الهوايه :
عدد النقاط : 17185
السٌّمعَة : 10
تاريخ التسجيل : 11/12/2009
الأوسمة :
الدرس السادس عشر...
الخميس فبراير 18, 2010 6:38 pm
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
درسنا النهارده يا عرايس عن جنه النساء
طبعا كلكم عايزين تعرفو يعنى ايه جنه النساء وما معناها؟
جنه النساء يعنى كل مايخص المرأة فى بيتها
اولا": المطبخ
هقول لكم على الجهاز بتاع المطبخ الاول
أول حاجة طقم حلل يفضل تجيبى أستنالس و تيفال
حنجيب من الاستنلس 3 حلل على الاقل (( ودى حتنفع فى عمل الفراخ و سلق اللحمة و الخضروات صحية جدا ))
التيفال بقا
محتاجين 2 حلة علشان الارز و المكرونة ((واحدة وسط ليكى انت و جوزك وواحدة كبيرة علشان لو عازمين حد))
و مقلاية بيض(( 2 مقاسات مختلفة )) و صنية و لبانة و كناكة قهوة
التيفال بيحب المعاملة الرقيقة علشان طبقة التيفال متتطلعش بيتنضف بماية سخنة و ليفة ناعمة وسائل تنظيف الاطباق (( فيرى رائع )) و كدا حيقعد معاكى عمر طوووووووووووويل
محتاجين كمان صنيتين المونيوم للفرن و صدقونى الالمونيوم احسن حاجة لعمل الكيكات و الحاجات اللى فى الفرن لانة بيوزع الحرارة صح
طواجن فخار (( علشان أم على و الارز المعمر ))
حنجيب من الاستنلس 3 حلل على الاقل (( ودى حتنفع فى عمل الفراخ و سلق اللحمة و الخضروات صحية جدا ))
التيفال بقا
محتاجين 2 حلة علشان الارز و المكرونة ((واحدة وسط ليكى انت و جوزك وواحدة كبيرة علشان لو عازمين حد))
و مقلاية بيض(( 2 مقاسات مختلفة )) و صنية و لبانة و كناكة قهوة
التيفال بيحب المعاملة الرقيقة علشان طبقة التيفال متتطلعش بيتنضف بماية سخنة و ليفة ناعمة وسائل تنظيف الاطباق (( فيرى رائع )) و كدا حيقعد معاكى عمر طوووووووووووويل
محتاجين كمان صنيتين المونيوم للفرن و صدقونى الالمونيوم احسن حاجة لعمل الكيكات و الحاجات اللى فى الفرن لانة بيوزع الحرارة صح
طواجن فخار (( علشان أم على و الارز المعمر ))
كمان حنجيب طقم توزيع للأكل
و كمان واحد تانى خشب او بلاستيك للطقم التيفال
و معالق للأكل للأستخدام اليومى غير الطقم الكامل (( على العريس طقم المعالق الكامل )
طقم سكاكين ومسن ومقص لتنظيف السمك و اخر للخضار
شوية أدوات للمطبخ
قشارة بطاطس
فتاحة علب
قطاعة للكيك و البيتزا
هراسة ثوم
مبشرة بصل
قطاعة بيض لزوم الشياكة
فرشاة لتنظيف الخضار(( زى القنفد ألآحمر اللى فى النص ))
قشارة بطاطس
فتاحة علب
قطاعة للكيك و البيتزا
هراسة ثوم
مبشرة بصل
قطاعة بيض لزوم الشياكة
فرشاة لتنظيف الخضار(( زى القنفد ألآحمر اللى فى النص ))
مضرب بيض يدوى
حامل لتقطيع الخضراوت علية و فى منة الخشب و فى زى البلاستيك (( أنا أفضل الخشب ))
هراسة للبطاطس والخضروات المسلوقة
نازعة قشر السمك (( للمتزوجات حديثا ومش بيعرفو يقشرو السمك))
حامل للأواني.. تحطين فوقه الحلة اذا كانت سخنة
-طقم صاج خفيف ذو اغطية بلاستيكية لحفظ الاطعمة بالثلاجة ( 3 او 5 قطع)
فرشاة للأطباق داخلها الصابون للحلل التيفال
عند تقطيع الخضروات لا يمكن أبداً ضبط الشرائح لكن مع هذه الآله أصبحت الشرائح كلها حجم وشكل واحد و بتنفع للحمة كمان
نشابة فرد العجين كذلك لوح الفرد واشكال لتقطيع العجين
الهون المستخدم لدق الثوم وغيره(( مع أن محدش بيستخدمة حاليا بس كل عروسة بتجيبة ))
صوانى البيتزا
ملقط الحلوى والجاتوه(( و عندى واحد تانى بصتاد بية السمك المقلى من الزيت ))
اطباق لغسل الخضروات والفاكهة
وعاء قياسي متدرج 00 مهم لعمل الكيك و الحلويات عملى جدا
قطعة متعددة الاستخدامات يمكن ان تستخدم لتقطيع الجبنة الى شرائح لا استغنى عنها ابدا و كمان بترفع الكيك و البسبوسة من الصنية بسهولة
مناخل ومصافى بقياسات متعددة
دى للمكرونة و غسيل الارز
و دى للعصاير و خلافة
قلاية غويطة للقلى (( البطاطس و السمك و اى حاجة تانية ))
حلة السلق
صنية للبسبوسة
ملقط الحلوى والجاتوه(( و عندى واحد تانى بصتاد بية السمك المقلى من الزيت ))
اطباق لغسل الخضروات والفاكهة
وعاء قياسي متدرج 00 مهم لعمل الكيك و الحلويات عملى جدا
قطعة متعددة الاستخدامات يمكن ان تستخدم لتقطيع الجبنة الى شرائح لا استغنى عنها ابدا و كمان بترفع الكيك و البسبوسة من الصنية بسهولة
مناخل ومصافى بقياسات متعددة
دى للمكرونة و غسيل الارز
و دى للعصاير و خلافة
قلاية غويطة للقلى (( البطاطس و السمك و اى حاجة تانية ))
حلة السلق
صنية للبسبوسة
مقورة كوسة وفى منها شكلين و الاثنين عملين
كنك استانلس + حامل للكنك ( يكفى 3 احجام مختلفة)
طقم توابل
حامل مجات
براد (استانلس او زنك ) او ممكن غلاية بالكهرباء افضل مع مراعاة ان يكون السخّان غير ظاهر داخلها فذلك افضل للصحة .
طقم صوانى بيركس عند الاحاجة
طقم صيني للولائم (( و دا بيكون بالاتفاق اما على العريس او على العروسة ))
طقم صيني او اركوبال للاستعمال الدورى(( أرجوكم بلاش ملامين أو بلاستيك لانة بيتفاعل مع الطعام ))
منخل سلك (( علشان الدقيق )) طبعا الى الصورة أثرى شوية فى اشكال جديدة
طقم الماء (6 كوب )
6مجات للشاي
طقم شاى للضيوف فى حالة عدم توافره بطقم الصينى
12 كاس للعصير نفس الشكل او ( 6+6)
طقم خشاف
اطباق للجلي والأرز باللبن
-(2) دورق او اكثر للماء يستعمل احدهما على السفرة و يحبذ ان يكون زجاج و االخر للمطبخ و ممكن ان يكون بلاستيك.
طقم كوبيات 6 للنيش و طقم كاسات للنيش برضة و بيترتب فى النيش زى دا
6مجات للشاي
طقم شاى للضيوف فى حالة عدم توافره بطقم الصينى
12 كاس للعصير نفس الشكل او ( 6+6)
طقم خشاف
اطباق للجلي والأرز باللبن
-(2) دورق او اكثر للماء يستعمل احدهما على السفرة و يحبذ ان يكون زجاج و االخر للمطبخ و ممكن ان يكون بلاستيك.
طقم كوبيات 6 للنيش و طقم كاسات للنيش برضة و بيترتب فى النيش زى دا
خلاص عرفته بقى هتجيبه ايه ولو حد حب يزود براحته
نخش بقى على وصفات طبخ
الوصفه الاولى
قالب السمك
المقادير :
الطريقة :
- في الماكينة نضع السمك الفيليه لفرمه ثم نضيف اليه والماكينة شغالة ثم نضيف البصل والثوم معاه وبعدين شوية ملح وشوية فلفل ثم البيض ثم نصف كوب الكريمة والشبت حتى يفرم الجميع
- نطلع الخليط من الماكينة بعد الفرم ونضعه في اناء ونضيف عليه الكاليماري المسلوق ومقطع شرائح والجمبري صغير ومسلوق نصف سوى والسيمون ونخلطهم معا جدا باليد
- ثم نصبه في قالب ونضع القالب في صينية بها حمام ماء وندخله الفرن لمدة نصف ساعة على ارضية الفرن
- ونقدمه بعد تقطيعه شرائح
وبالهنا الكله دى
2:فراخ كرسبى
- المقادير
- الطريقة
نضع على الدقيق ملح وفلفل وتتبل الفراخ فى الدقيق العادى ثم نضعها فى البيض ثم فى الدقيق الذرة ثم تقلى فى الزيت المغلى وتهدى النار بعد وضع الفراخ حتى النضج
- ملحوظة
3:البطاطس الكرسبى
بطاطس.
كاس طحين
2ملعقه كبيره بيكنج بودر
,نص ملعق كبيره فلفل احمر ببريكان
ملعقة ***م
ملح
1-تقطع البطاطس بقشره اي شكل تحبونه
2-.يخلط الطحين والبكينج بودر والفلفل وال***م والملح مع قليل من الماء حتى يختلط
ثم يوضع البطاطس.(يمكن وضع البطاطس والخلطه في كيس بلاستيك وخلطه)
3-يترك نص ساعه ويقلى.
4:البطاطس المهروسه
البطاطس المهروسه مع الثوم والبقدونس
اكله خفيفة لذيذ وسهلة لا تاخذ من وقتك دقائق
المقادير
نصف كيلو بطاطس+4فصوص ثوم+مقدار من الزيت+حزمة بقدونس +ملح وبهارات حسب الرغبة
الطريقة
الطريقة
1- تقشر البطاطس وتقطع قطع كبيرة ثم تسلق فى الماء لمدة 20 دقيقة 2-تصفى البطاطس وتهرس جيدا ويضاف اليها الثوم المفروموالملح والبهارات والزيت والبقدونس وتقلب جيدا ثم تقدم مع الخبز
5:طريقه عمل الفراخ المسلوقه
اولا:نغسل الفراخ باليمون والدقيق وننقع الفراخ فى الماء 5 دقائق
ثم نطلعها من الماء
ونكون مجهزين حله بها ماء ساخن بيغلى ونحط فيها الفرخه واتبعوا الطرق
المقادير
بصله مبشوره / ملح / فلفل /3 فصوص حبهان /3 او 4 فصوص مستكه (و ليس مستيكه) /2 ورق لاورو /جنزبيل بودر
الطريقه
نضع ماء فى حله مناسبه لحجم الفرخه و عندما يغلى نضع الملح و الفرخه و نشيل الريم او الزفر ان وجد حتى ينتهى نضع البصل و الفلفل و الجنزبيل و المستكه و الحبهان و ورق اللاورو
وتترك حتى تنضج لايقل عن نصف ساعه حسب حجم الفرخه و عندما تنضج ننشلها من الشوربه او المرقه ثم تحمر حسب رغبتكم (انا بضعها فى شوايه الفرن تتحمر مع التقليب بدون سمن بضع مرقه فى الصنيه حتى لا تحترق فقط ) وثم نلفها فى الفويل بعد ان نرشها بالفلفل تظل ساخنه
لعمل أصناف مختلفه من الفراخ
انا بشرح الفرخه بان اقسمها بالنصف
ثم اخلى الصدر بالسكين أمشى بحذاء العظم هكذا
نفصل الفص الفلتو الذى فى الصدر و ندقه لعمله بانيه و ندق الصدر و عليه الجلده لشويه
و لو حنعمله بانيه أيضا نشيل الجلده و نقطعه ترنشات شبه الفلتو حتى تكون سهله فى عمل السندوتشات و التقطيع
و أقسم الفخد بالنصف ثم أفصل الموزه لوحدها (ممكن نجمع الموز و نعمل بيهم صنف ) و أخلى العظم من عليهم و يدقوا أيضا بالجلده علشان الشوى (لو حنعملها شيش طاووق نشيل الجلده )
خلاص جهزنا الفراخ المخليه للبانيه و للشوى
العظام والاجنحه والرقبه لا نرالهم حنعملهم شوربه بالطريقه السابقه وبعد النضج نفصصهم او نخلى الفصوص و نحمصها مع بصل و فلفل اخضر و بهارات و نحشى بها أجمل سامبوسك أو نعمل بيها سندوتشات بالكاتشب و المايونيز و الخص و الطماطم
بواقى الفصوص النيه و القطع الصغيره نحتفظ بيها فى الفريزر حتى تتجمع عندنا كاله نستغلها فى عمل اصناف جميله
6:صدور مشويه بالخضار
فراخ بصل طماطم توم وجنزبيل وفلفل اخضر وكاتشب وخل وليمون وبهار مشكل
فى الخلاط او الكبه البصل +الثوم +ليمونه بقشرتها +بقدونس +ك***ة +جنزبيل +فلفل احمر+ بهار مشكل +ملح + كاتشب+ربع كوب من الخل = خلطه جنان تاخدى الخلطه دى وتحطيها على الفراخ او الصدور وبعدين تجيبى صينيه فرن كبيرةوتحطى عليه شبكه وتحطى الفراخ عليها وتحطى جمبها انصاف الخضار اللى تحبيه طماطم وبطاطس وبصل وتوم وفلفل اخضر ورشى عليهم زيت وتدخليهم الفرن
7:محشى منوع(الكرنب والكوسه والبطاطس) اهى
المقادير
كرنبية من الحجم المتوسط
طماطم معصورة او مقطعة قطع صغيرة +بصل +ثوم +بهارات
خضرة مثل بقدونس + كسبرة خضرة + شبت
الطريقة
يسلق ورق الكرنب ويقطع قطع صغيرة
لكى نتمكن من وضع الحشو فية
طريقة عمل المحشى
نحمر البصل فى السمن ونضيف بعد ذلك الطماطم الى ان يغلظ القوام
وبعد نضيف الخضرة التى غسلت جيدا وقطعت قطع صغيرة ونضيف معه الثوم
واخر شئ نضيف الرز
وهكذا يلف المحشى الكرنب الى ان ينتهى المقدار كلة ويرص فى الحلة المعدة لهذ الغرض
وبعد ان ينضج تكون هذه النتيجة
وهكذا يكون الشكل النهائى
طريقة محشى الكوسة والبطاطس والبصل
المقادير
2 كيلو كوسة +1كيلو بطاطس +1 كيلو بصل حجم كبير
1كيلو من اللحم المفروم + خضرة(بقدونس + كسبرة خضرة +شبت +نعناع)
ثوم مهروس +بصلة للتقلية +صلصة طماطم او طماطم طازجة
الطريقة
نحفر الكوسة والبطاطس ( مع الاحتفاظ بهذا الجزء
من الكوسة والبطاطس سوف يستعمل فى فرش الصنية
ونضع علية محشى الكوسة والبطاطس والبصل)
نحضر حشو المحشى
نشوح البصل فى الزيت او السمن ثم نضيف الية اللحمة المفرومة
ونستمر فى التقليب الى ان يجف ماء اللحمة
ثم نضيف الطماطم الطازجة او الصلصة والملح والفلفل والبهارات والثوم ونتركها لتتسبك
ثم نضيف الخضرة المقطعة (البقدونس والكسبرة والنعناع )
وايضا بصلة صغيرة مبشورة ونقلبهم مع بعض ونرفع هذا الخليط
من على النار
(وممكن اضافة الرز ولكن انا فى حشو الكوسة والبطاطس
افضل استعمل قليل جدا من قيمة الرز وممكن الاستغناء عن الرز )
البصل نزيل القشرة ونقطع الحواف ونشق البصلة شق بالطول
ونضعها فى الماء المغلى ونتركة قليل من الوقت
ثم نبدء بفصل طبقات البصل عن بعضها البعض
وهكذا تكون جاهزة للحشو
نضع الجزء الذى اخذنا من حفر الكوسةوالبطاطس فى الصنية
ونبدء فى رص الكوسا والبطاطس والبصل فوق هذا الخليط
ثم نضيف علية صلصة الطماطم ونغطيها ونتركها لتنضج
وهكذا يقدم محشى الكوسا والطاطس والبصل
8:فراخ كنتاكى انتى اللى هتعمليها من النهارده
نتبل الفراخ المتقطعه حسب الذوق بالاتي
ملعقتين بصل بودر
ملعقة ثوم بودر
ملعقة فلفل اسود
ملقعة كسبره ناشفه
ملعقة نعناع ناشف
ملعقة زعتر او ارويجانو
ملعقة بابريكا
ملعقة سكر اسمر لو مفيش حطي سكر عادي
ملعقة زنجبيل فريش مفروم او مدقوق
مكعبين ماجي بتاع السوق مع اني مبحبوش بس استخدمته في الكنتاكي علشان الطعم بس
نص كباية كاتشب
نتبل الفراخ وانسيبهم في الثلاجه يوم
نحطهم على النار العاليه لمدة دقيقتين وبعدين نوطي على النار وانخلي الدياي ساعه الا ربع
الفراخ راح يستوي بهذا الشكل والماي اللي تشوفونه دي مية الفراخ اللي استغليتها في حاجتين
الحاجه الاولى عملتها ماجي منزلي لان الفراخ كانت فريش والتوابل جميله
والحاجه الثانيه اني استخدمتها كسائل علشان الطبقة الاولى للتغليف علشان الطعم يتركز
وطبعا عجنت كباية طحين او دقيق زي مبتقولوا او اكثر شويه العجين حيحدد معاكي كمية الدقيق اللازمه مع ملعقة بيكنج باودر وملعقتين حليب بودر واربع بيضات والملح مسأله نسبيه على حسب ذوقج وطبعا استخدمت شوية اله مع مية الفراخ وسبتها ترتاح لحد مالفراخ بردت
غطست الفراخ فيها
عندي البقصمات ومحبشاها بشوية فلفل احمر وملح وملعقة بصل بودر
حطيت الفراخ وغلفتهم كويس
ودخلتهم الفريزر في صواني علشان لما يجمدوا ميلزقوش ببعض ويسهل عليه اني احطهم في ماعون تبر وير بلاستك كبير واطلع منه كل مره على الزيت على طول
واهو الكنتاكي المثلج في الزيت السخن وهو اساسا مستوي بس تخليه يتحمر ويبقى احمر وحلو
زي كده
ايه رأيكوا؟
9:فراخ محشيه
ملعقتين بصل بودر
ملعقة ثوم بودر
ملعقة فلفل اسود
ملقعة كسبره ناشفه
ملعقة نعناع ناشف
ملعقة زعتر او ارويجانو
ملعقة بابريكا
ملعقة سكر اسمر لو مفيش حطي سكر عادي
ملعقة زنجبيل فريش مفروم او مدقوق
مكعبين ماجي بتاع السوق مع اني مبحبوش بس استخدمته في الكنتاكي علشان الطعم بس
نص كباية كاتشب
نتبل الفراخ وانسيبهم في الثلاجه يوم
نحطهم على النار العاليه لمدة دقيقتين وبعدين نوطي على النار وانخلي الدياي ساعه الا ربع
الفراخ راح يستوي بهذا الشكل والماي اللي تشوفونه دي مية الفراخ اللي استغليتها في حاجتين
الحاجه الاولى عملتها ماجي منزلي لان الفراخ كانت فريش والتوابل جميله
والحاجه الثانيه اني استخدمتها كسائل علشان الطبقة الاولى للتغليف علشان الطعم يتركز
وطبعا عجنت كباية طحين او دقيق زي مبتقولوا او اكثر شويه العجين حيحدد معاكي كمية الدقيق اللازمه مع ملعقة بيكنج باودر وملعقتين حليب بودر واربع بيضات والملح مسأله نسبيه على حسب ذوقج وطبعا استخدمت شوية اله مع مية الفراخ وسبتها ترتاح لحد مالفراخ بردت
غطست الفراخ فيها
عندي البقصمات ومحبشاها بشوية فلفل احمر وملح وملعقة بصل بودر
حطيت الفراخ وغلفتهم كويس
ودخلتهم الفريزر في صواني علشان لما يجمدوا ميلزقوش ببعض ويسهل عليه اني احطهم في ماعون تبر وير بلاستك كبير واطلع منه كل مره على الزيت على طول
واهو الكنتاكي المثلج في الزيت السخن وهو اساسا مستوي بس تخليه يتحمر ويبقى احمر وحلو
زي كده
ايه رأيكوا؟
9:فراخ محشيه
نصفر بصله وحبة صغننه ثوم
نغسل اللحمه المفرومه ونضيفها انا حطيت نص كيلو
نحط البهرات وهي
معلقتين كبار قرفه ووحده فلفل اسود ووحده كمون ووحده كسبره ووحده نعناع ناشف ونص وحده هيل مطحون وكمان نص وحده كركم
نقلب ونضيف نص كيس بزاليا(بسله) مثلجه مع مكعبات الماجي المنزليه انا بعملها بملح عادي لاني بحط منهم كتير علشان اركز الطعم الجميل
نقلب لحد مالاله تنشف ونحط الرز ونفضل نقلب انا حطيت كبايتين رز
نحط مكسرات المحمصه فستق وصنوبر ولوز وبعدين نقلبهم كويس ونحط كوب اله ونوطي عالحشوه علشان تستوي نصف سوا
نيجي بئه للفن والتكنيك
انا متبله وراك مخليه بس بجلدها
ده شكل الورك
هنا فسخت الجلد عن اللحم بس خليت طرف لازق
قلبت القطعه
حطيت الحشوه بعدين قفلتها بالاعواد الصغيره اللي بتسموها الخله
رصيتهم في صنية فرن ورشيت عليهم فلفل اسود وهيل مطحون وحطيت قطعتين زبده صغيرين مع كم مكعب من الماجي البيتي مع ربع كبايو اله وغطيته بالورق القصدير (الفويل) ودخلته الفرن نص ساعه وبعدين شلت القدير وخليته يتحمر من ربع ساعه
وقدمته بس كنت مستعجله ملحقتش ازوقوا والمفروض اني اشيل العيدان بس كالمعتاد يقعدوا عالسفره قبل محط الاكل كلو
وده طبق للي تقيم الموضوع انو ممتاز
بالهنا والشفا مقدما
10:سمك شيش
[center]المقادير :
500 جرام سمك فيليه مكعبات كبيرة ( الكمية حسب الأشخاص )
نصف كوب لبن - 2 بيضة - بقسماط - دقيق - صوص - 2 ملعقة سكر - ثوم مفروم - سكر جنزبيل - صويا صوص
[size=25]الطريقة :
- في بولة أو أناء تضع نصف كوب لبن ونخفق فيه بيضتين وقليل من الملح والفلفل ونخقهم جيدا .
- نتبل مكعبات السمك بالملح والفلفل والكمون وعصير الليمون ونتركه ساعة أو ساعتين في هذه التتبيلة ثم يقلب في الدقيق جيدا ثم نضعه في خليط البيض باللبن حتى يتشرب منه ثم في البقسماط الناعم ليغطى به .
- ثم نحضر أعواد خشبية أو أسياخ ( الشيش )ونضع في كل عود 3 قطع من السمك بينها قطعه من الفلفل الألوان .
ثم نضعها في زيت ساخن وغزير حتى يستوى .
- ممكن تقديمه مع أرز صيادية أو شعيرية صيني .-
عند التقديم يرش عليه الصوص التالي :
- الصوص عبارة جنزبيل فريش مبشور - ثوم مفروم - زيت - خل - معلقة بصل مفروم ناعم - نصف كوب سكر - معلقة عصير ليمون - خل .
طريقة عمل الصوص :
في طاسة على النار نضع قليل من الزيت وثوم مفروم وجنزبيل وبصل ويقلب ثم نضيف السكر والليمون ويقلب ثم نطفيه بالخل ( أي نضيفه ) ثم معلقة من الصويا صوص وكبشة من شوربة سمك أو ماء ثم نتركه يغلي ثم نربطه ب 2 ملعقة كورن فلور أو ( نشا مخفوق في قليل من الماء ) ويقلب حتى يستوى ويقدم كصوص على السمك .
11:كفته البطاطس
-دقيق-بقسماط -زيت للقلى
12:رومى مدخن
المكونات:-
ربع كيلو رومى مدخن شرائح رفيعة (على شكل مربع)
نصف ثمرة فلفل من كل لون (اصفر - اخضر - احمر)
1بصلة مفرومة
100 جرام مشروم
3 كوب بشاميل
نصف كوب جبنة رومى مبشورة
معلقة زبدة
الطريقة :-
نضع معلقة زبدة فى طاسة ساخنة ثم نضيف البصل المفروم حتى يذبل فقط
نضيف الفلفل الرومى الالوان ثم المشروم ثم الثوم
نضع نصف كمية البشاميل فى بايركس(او صينية) مستطيلة
نحضر طاسة الخضروات وشرائح الديك
ونضع الخضروات بداخل كل شريحة ديك ونلفها مثل الكانيلونى
ونرص ملفوف الديك فى الصينية حتى يكمل الصف
ثم تغطى بباقى البشاميل ثم نضيف الجبنة المبشورة على الوجه
ونضع الصينية فى الفرن على درجة 200 لدم تكفى لسيحان الجبنة الرومى مع اخذ لون ذهبى لأن كل شئ مستوى جاهز
نقدمها فى طبق مع بعض البقدونس على الوجه مع امكانية رسم دائرة من البشاميل حول الطبق
كفايه بقى اكلات هبقى اكملكم بعدين
نخش على الحلويات
اولا :عصاير
نغسل اللحمه المفرومه ونضيفها انا حطيت نص كيلو
نحط البهرات وهي
معلقتين كبار قرفه ووحده فلفل اسود ووحده كمون ووحده كسبره ووحده نعناع ناشف ونص وحده هيل مطحون وكمان نص وحده كركم
نقلب ونضيف نص كيس بزاليا(بسله) مثلجه مع مكعبات الماجي المنزليه انا بعملها بملح عادي لاني بحط منهم كتير علشان اركز الطعم الجميل
نقلب لحد مالاله تنشف ونحط الرز ونفضل نقلب انا حطيت كبايتين رز
نحط مكسرات المحمصه فستق وصنوبر ولوز وبعدين نقلبهم كويس ونحط كوب اله ونوطي عالحشوه علشان تستوي نصف سوا
نيجي بئه للفن والتكنيك
انا متبله وراك مخليه بس بجلدها
ده شكل الورك
هنا فسخت الجلد عن اللحم بس خليت طرف لازق
قلبت القطعه
حطيت الحشوه بعدين قفلتها بالاعواد الصغيره اللي بتسموها الخله
رصيتهم في صنية فرن ورشيت عليهم فلفل اسود وهيل مطحون وحطيت قطعتين زبده صغيرين مع كم مكعب من الماجي البيتي مع ربع كبايو اله وغطيته بالورق القصدير (الفويل) ودخلته الفرن نص ساعه وبعدين شلت القدير وخليته يتحمر من ربع ساعه
وقدمته بس كنت مستعجله ملحقتش ازوقوا والمفروض اني اشيل العيدان بس كالمعتاد يقعدوا عالسفره قبل محط الاكل كلو
وده طبق للي تقيم الموضوع انو ممتاز
بالهنا والشفا مقدما
10:سمك شيش
[center]المقادير :
500 جرام سمك فيليه مكعبات كبيرة ( الكمية حسب الأشخاص )
نصف كوب لبن - 2 بيضة - بقسماط - دقيق - صوص - 2 ملعقة سكر - ثوم مفروم - سكر جنزبيل - صويا صوص
[size=25]الطريقة :
- في بولة أو أناء تضع نصف كوب لبن ونخفق فيه بيضتين وقليل من الملح والفلفل ونخقهم جيدا .
- نتبل مكعبات السمك بالملح والفلفل والكمون وعصير الليمون ونتركه ساعة أو ساعتين في هذه التتبيلة ثم يقلب في الدقيق جيدا ثم نضعه في خليط البيض باللبن حتى يتشرب منه ثم في البقسماط الناعم ليغطى به .
- ثم نحضر أعواد خشبية أو أسياخ ( الشيش )ونضع في كل عود 3 قطع من السمك بينها قطعه من الفلفل الألوان .
ثم نضعها في زيت ساخن وغزير حتى يستوى .
- ممكن تقديمه مع أرز صيادية أو شعيرية صيني .-
عند التقديم يرش عليه الصوص التالي :
- الصوص عبارة جنزبيل فريش مبشور - ثوم مفروم - زيت - خل - معلقة بصل مفروم ناعم - نصف كوب سكر - معلقة عصير ليمون - خل .
طريقة عمل الصوص :
في طاسة على النار نضع قليل من الزيت وثوم مفروم وجنزبيل وبصل ويقلب ثم نضيف السكر والليمون ويقلب ثم نطفيه بالخل ( أي نضيفه ) ثم معلقة من الصويا صوص وكبشة من شوربة سمك أو ماء ثم نتركه يغلي ثم نربطه ب 2 ملعقة كورن فلور أو ( نشا مخفوق في قليل من الماء ) ويقلب حتى يستوى ويقدم كصوص على السمك .
11:كفته البطاطس
- المقادير:sFu n_cheerleader2:
-دقيق-بقسماط -زيت للقلى
- الطريقة
12:رومى مدخن
المكونات:-
ربع كيلو رومى مدخن شرائح رفيعة (على شكل مربع)
نصف ثمرة فلفل من كل لون (اصفر - اخضر - احمر)
1بصلة مفرومة
100 جرام مشروم
3 كوب بشاميل
نصف كوب جبنة رومى مبشورة
معلقة زبدة
الطريقة :-
نضع معلقة زبدة فى طاسة ساخنة ثم نضيف البصل المفروم حتى يذبل فقط
نضيف الفلفل الرومى الالوان ثم المشروم ثم الثوم
نضع نصف كمية البشاميل فى بايركس(او صينية) مستطيلة
نحضر طاسة الخضروات وشرائح الديك
ونضع الخضروات بداخل كل شريحة ديك ونلفها مثل الكانيلونى
ونرص ملفوف الديك فى الصينية حتى يكمل الصف
ثم تغطى بباقى البشاميل ثم نضيف الجبنة المبشورة على الوجه
ونضع الصينية فى الفرن على درجة 200 لدم تكفى لسيحان الجبنة الرومى مع اخذ لون ذهبى لأن كل شئ مستوى جاهز
نقدمها فى طبق مع بعض البقدونس على الوجه مع امكانية رسم دائرة من البشاميل حول الطبق
كفايه بقى اكلات هبقى اكملكم بعدين
نخش على الحلويات
اولا :عصاير
1:عصير البرتقال بالجزر
المقادير
1كيلو برتقال+3حبات جزركبار +سكر
الطريقة
يعصر البرتقال ويوضع فى اناء
ثم
نقشر الجزر ويغسل ثم يسلق وبعد السليق
يضرب فى الخلااط ثم نضيف الجزر والبرتقال
ثم يصفى ويضاف السكر حسب الرغبة
2:عصير السودانى باللبن
متستغربوش المشروب ده موجود عندنا فى محلات العصير وده مفيد جداً لأنه ملئ بمصادر الطاقة وخصوصاً فى الجو البارد اللى احنا فيه وده سهل و بسيط ومش محتاج مجهود
المقادير:
لكل كوب لبن بارد أو دافئ حسب الرغبة :
1 - ربع كوب سودانى محمص ومطحون فى الكبة أو مدقوق
2 - 2 ملعقة صغيرة سكر
الطريقة:
تضرب المكونات فى الخلاط
بس وبالهنا والشفا
3:الفراوله
الفـــــراولة
(الفريز)
وهو نبات عشبى معمر قصير من الفصيلة الوردية
وتقول بعض المصادر الفرنسية ان المناطق
الجبلية فى الالب والماسيف سنترال فى فرنسا كانت موطن نبات الفريز او الفراولة الذى عرف
وقدرت قيمتة منذ القرون الوسطى، وروى ان زراعة الفريز عرفت فى انكلترا منذ القرن السابع
عشر وانتشرت زراعته على مدى واسع فى المناطق التى يعيش فيها وهى المناطق المعتدلة المشمسة..
قيمته الغذائية وفوائدة واستعمالاته الطبية...
الفريز فاكهة لذيذة سهلة الهضم توافق المعدة الضعيفة
ولكنها تسبب فى بعض الاحيان حساسية فى
بعض الاجسام تتجلى فى طفح جلدى وبثور،
فيجب حينئذ التوقف عن تناوله حالا، ويمكن التثبت من
تأثيره هذا بتناول حبة واحدة قبل الطعام،
والفريز غنى بالماء وفيه املاح ذائبة وايضا سكر وايضا
يحتوى على الالياف والمواد الدسمة كذالك مواد بروتينية ،
ومن حمض الصفصاف ويحتوى ايضا
على فيتامينات ب و ج وهــ و ك.....
ورغم كل هذا
فإن الفريز يعتبر قليل الغذاء بسبب قلة المواد الدسمة فيه وهذا ما يجعله فاكهة مفيدة
للاشخاص الذين يعانون من السمنة،
وعصير الفريز
يساعد على الهضم لاحتوائه على املاح البوتاسيوم
واحماض عضوية،
ويوصف الفريز
بأنه مغذ ومقو ومرطب ومرمم ومدر للبول ومهبط لضغط الدم
ومنظف للدم ومضاد لتسمم ومساعد لقوى الجسم الدفاعية
ومطهر وملين ومنظم لافرازات المراره
وقاتل للجراثيم ويستعمل ضد النزيف ولتجديد الحيوية.......
وينصح بتناول الفراولة
لكل الاشخاص باستثناء ذوى الحساسية المفرطة، ويمكن للمصابين بمرض السكرى
تناوله باعتدال لان السكر الموجود فيه من فئة اللوفولز النقى سهل الهضم والتمثيل.....
ويستفيد من تناول الفراولة المصابون بالروماتيزم وداء المفاصل والنقرس والكبد والمرارة والسل
والكلى، كما يفيد الفريز الاطفال والشيوخ والنقهاء والمصابين بعسر الهضم، وامراض المثانة، والحصى
والامساك والرمال وهياج الاعصاب والالتهابات الداخلية والوهن النفسى.........
ويجب ان يؤكل الفريز على الريق وعصير الفريز مضاد للجراثيم واوراق الفريز وجذوره تحتوى على
خصائص نافعة (بشكل مغلى) لمكافحة الاسهال والروماتيزم والنقرس ونقص افراز الصفراء وعاهات
الكبد، والمثانة، والكلى والمرارة.......
ويستعمل الفريز
لتجميل جلد الوجه بأن تهرس حبات منه ويدهن بها الوجه جيدا قبل النوم، وتترك لتنشف
وتبقى حتى الصباح، فتغسل بماء البقدونس الافرنجى، فينشط الجلد ويشرق اللون وتزول التجعدات..
وعصير الفريز يستعمل لازالة صفرة الاسنان والرسوبات التى تتراكم عليه........
نخش على الايسكريم
1:ايسكريم بعدة نكهات
طريقة ايس كريم بعدة نكهات وهي المقادير:
2بيضه-نصف كاس سكر-2كاس حليب-2ملعقه نشا-ملعقه دقيق
كرتون كبير دريم ويب
الطريقه :
تخلط جميع المقادير ماعد الدريم ويب جيداًوتوضع عالنار حتى تثقل
اذا عندك الة ايس كريم بتكون النتيجه رائعه وسريعه
تخلي المقادير في الاله بعد خفقه الى ان يسير مثل منتي شايف في الصوره
تخفقي الدريم وب وتحطيها عليها
وهنا شوفي الخليط بدا يثقل
وهنا سار جاهز
تقدري تحطي عليه توفي او مكسرات وطبعا هذا حطيت عليه فنليا
وهنا خلطت منقه طازه وكرز طلعت البزر وهرسته خفيف
وخلطته مع الايس كريم
وهنا سارو جاهزين بطعم المنقه والكرز
- احلام محمدعضو نشيط
- عدد الرسائل : 531
العمر : 27
الجنس :
الدوله :
العمل :
المزاج :
الهوايه :
عدد النقاط : 17185
السٌّمعَة : 10
تاريخ التسجيل : 11/12/2009
الأوسمة :
رد: الدرس السادس عشر...
الخميس فبراير 18, 2010 6:40 pm
يالا يا عراااااااااااااايس
ديه جنه النساء
اجمعوا
ديه جنه النساء
اجمعوا
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى