- سوسو الشقيةعضوه مميزه
- عدد الرسائل : 248
العمر : 27
الجنس :
الدوله :
العمل :
المزاج :
الهوايه :
عدد النقاط : 16760
السٌّمعَة : 11
تاريخ التسجيل : 26/12/2009
الأوسمة :
طريقة عمل الدجاج الكوكي تحفااااااااااااا
الأربعاء يوليو 07, 2010 3:44 pm
طريقة عمل الفراخ الكنتاكي بالصور
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
السلام عليكم ياحبيبى عرفت طريقة لعمل فراخ الكنتاكى فى البيت فحبيت اعرفكم
المكونات
1-فراخ او اوراك (فراخ بيضه)
2-قرفة مطحونه
3-شطه مطحونه
4-ملح
5-فلفل اسود مطحون
6-مياة مثلج
7-مياة عاديه من الحنفيه
8-فيجيتار او بقسماط مطحون
9-معلقة نشأ
10-معلقتين دقيق
11-مقدار ارز
12-معلقتين سكر
الطريقة
اولا الفراخ
انا بجيب الفراخ البيضه بيجب من المحل اوراك او ممكن تجيبى فرخة كامله براحتك
1\بتقعطى الفرخة
2\بتسلقى الاوراك فى ماء بتحطى على المياه (قرفة-شطه- فلفل اسود- وملح)حسب المذاق
3\بتفضل حوالى ساعة او اقل
4\لما تستوى الاوراك تنشليها من الشوربه وتحطيها فى المياه الى من الحنفيه
5\تنشيلها من المياء وتحطيها فى الماء المثلج
6\تكونى محطرة الخلطة (الفيجيتار او البقسماط المطحون+معلقة النشأ+معلقتين الدقيق) ولما تنشلى الاوراك من الماء المثلج تحطيها فى الخلطة
7\ ترجعى تانى تحطيها فى الماء المثلج
8\ترجعى تانى تحطيها فى الخلطه
9\بعد كدة تحمريه فى الزيت
وبالهنا يارب
اما بقى الارز الريزو وده بينعمل مع الفراخ دى طبعا
1-بتحرقى السكر فى حله على النار لازم يتحرق
2-بتحطى الرز المغسول
3-بتقلبى الرز مع السكر المحروق
4-بتسقى الرز الشوربه الى طلعت من الفرخة الىعليها القرفة والشطه والفلفل الاسود
5-تظبطى الملح
وبالف هنا يارب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
السلام عليكم ياحبيبى عرفت طريقة لعمل فراخ الكنتاكى فى البيت فحبيت اعرفكم
المكونات
1-فراخ او اوراك (فراخ بيضه)
2-قرفة مطحونه
3-شطه مطحونه
4-ملح
5-فلفل اسود مطحون
6-مياة مثلج
7-مياة عاديه من الحنفيه
8-فيجيتار او بقسماط مطحون
9-معلقة نشأ
10-معلقتين دقيق
11-مقدار ارز
12-معلقتين سكر
الطريقة
اولا الفراخ
انا بجيب الفراخ البيضه بيجب من المحل اوراك او ممكن تجيبى فرخة كامله براحتك
1\بتقعطى الفرخة
2\بتسلقى الاوراك فى ماء بتحطى على المياه (قرفة-شطه- فلفل اسود- وملح)حسب المذاق
3\بتفضل حوالى ساعة او اقل
4\لما تستوى الاوراك تنشليها من الشوربه وتحطيها فى المياه الى من الحنفيه
5\تنشيلها من المياء وتحطيها فى الماء المثلج
6\تكونى محطرة الخلطة (الفيجيتار او البقسماط المطحون+معلقة النشأ+معلقتين الدقيق) ولما تنشلى الاوراك من الماء المثلج تحطيها فى الخلطة
7\ ترجعى تانى تحطيها فى الماء المثلج
8\ترجعى تانى تحطيها فى الخلطه
9\بعد كدة تحمريه فى الزيت
وبالهنا يارب
اما بقى الارز الريزو وده بينعمل مع الفراخ دى طبعا
1-بتحرقى السكر فى حله على النار لازم يتحرق
2-بتحطى الرز المغسول
3-بتقلبى الرز مع السكر المحروق
4-بتسقى الرز الشوربه الى طلعت من الفرخة الىعليها القرفة والشطه والفلفل الاسود
5-تظبطى الملح
وبالف هنا يارب
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى